BCN Checkpoint

BCN Checkpoint és un centre comunitari de detecció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual adreçat a homes gais, altres homes que tenen sexe amb homes i dones transsexuals. L’ONG Projecte dels NOMS-Hispanosida el va crear el 2006 per donar resposta a l’impacte del VIH en el nostre col·lectiu i promoure la salut sexual.

BCN Checkpoint és un espai concebut i gestionat per la mateixa comunitat, únic per les seves característiques a tot l’estat, on es facilita l’abordatge de la sexualitat de manera oberta, sense pors, moralismes ni prejudicis.

Els serveis s’ofereixen de forma gratuïta i confidencial i cada any els utilitzen més de 6.000 persones. El centre també duu a terme estudis comunitaris, col·labora amb les principals institucions científiques del país i participa en projectes de recerca nacionals i internacionals. BCN Checkpoint va ser pioner a tot l’estat en la introducció de la prova ràpida del VIH en entorns no clínics i té en la innovació un dels seus principals trets distintius. El seu model d’intervenció comunitària ha estat reconegut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ONUSIDA i el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i, al llarg dels anys, ha inspirat la creació de centres similars a tot Europa.