Col·laboracions

BCN Checkpoint forma part de projectes d’investigació nacionals i internacionals i també participa en l’elaboració de guies i recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ONUSIDA i el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), entre d’altres.   Projectes i estudis:
HIVACAT És el programa català pel desenvolupament d’una vacuna efectiva pel VIH. Es desenvolupa per mitjà d’un consorci públic-privat integrat pels dos centres d’investigació més consolidats i importants que hi ha actualment sobre la sida: l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) i el Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l’Hospital Clínic de Barcelona.
Estudi BCN 02-Romi És un estudi que pretén avaluar la hipòtesi de l’estratègia combinada de “kick and kill” amb els millors candidats a vacuna (HIVconsv) i el més potent reactivador de latència disponible en el moment actual (romidepsina) per demostrar la seva eficàcia en la reducció del reservori i la contenció del rebot viral. BCN 02-Romi és un estudi que porta a terme l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa).

EmERGE És un projecte que té per objectiu desenvolupar una plataforma de salut mòbil per permetre l’autogestió del VIH en pacients amb la malaltia estable. Els usuaris podran interaccionar de forma segura amb les dades mèdiques pertinents a través d’una aplicació per a mòbil que també els donarà accés remot als principals proveïdors d’assistència sanitària. EmERGE és un projecte finançat per la Unió Europea i compta amb la participació de cinc països europeus.

Estudi PARTNER És un estudi observacional de parelles serodiferents en les quals el membre positiu de la parella està fent tractament antiretroviral. El PARTNER avalua el risc de transmissió del VIH entre els membres de la parella en períodes en què no fan servir el condó. La segona fase d’aquest estudi, PARTNER-2, va dirigit exclusivament a parelles gais i compta amb la participació de 75 centres col·laboradors.
Estudi Euro HIV EDAT L’objectiu del projecte és generar coneixement operatiu per comprendre millor el paper i l’impacte dels serveis d’assessorament i detecció que ofereixen els centres de base comunitària, per explorar l’ús d’estratègies innovadores basades en les noves tecnologies i augmentar el diagnòstic precoç i el tractament del VIH i altres ITS a Europa entre els grups més afectats. Euro HIV EDAT és un projecte finançat per la Comissió Europea.