La prova del VIH

Creus que pots haver estat en risc de contraure el VIH? A BCN Checkpoint et facilitem la prova de detecció de manera ràpida, confidencial i gratuïta.

Mitjançant un procediment tan senzill com un petita punxada indolora al dit i en només 20 minuts sortiràs de dubtes.

Si el resultat de la prova és negatiu:

Vol dir que no es detecten anticossos del virus. Malgrat tot, per poder descartar completament una infecció per VIH s’han de deixar transcórrer almenys 3 mesos des del moment en què potencialment una persona s’ha exposat al virus. De tota manera, amb les proves de darrera generació aquest període, de vegades, pot escurçar-se. Davant qualsevol dubte, l’equip de BCN Checkpoint t’orientarà oportunament.

Si el resultat de la prova és positiu:

Tingues present que, avui en dia, el tractament antiretroviral permet equiparar l’esperança i la qualitat de vida de les persones amb VIH amb les de la resta de la població. A BCN Checkpoint t’oferirem el suport i l’assessorament que necessitis per afrontar aquesta situació en les millors condicions.

De tota manera, un resultat positiu de VIH sempre s’ha de confirmar mitjançant una segona prova que gestionarem des del mateix centre sense cap cost per a tu.

Si el resultat d’aquesta segona prova confirma el resultat positiu estarem al teu costat per orientar-te sobre què caldrà fer a partir d’aquest moment. A BCN Checkpoint, t’oferirem la possibilitat de tramitar-te nosaltres mateixos una cita a un hospital de referència de VIH. D’altra banda, el centre disposa també d’un programa de serveis adreçat específicament a persones amb VIH

Cada quan caldria fer-se la prova?

Els homes gais, bisexuals i les dones transsexuals som especialment vulnerables al VIH per diverses raons d’ordre biològic estructural i social.

Per tant, si ets una persona sexualment activa és aconsellable que et facis la prova del VIH almenys un cop o dos a l’any. Si tens múltiples parelles i no sempre fas servir el condó, considera fer-te la prova cada 3 mesos.

Un diagnòstic precoç del VIH ofereix molts avantatges de cara al tractament clínic i evolució de la infecció.

Fes-te la prova ràpida del VIH
a BCN Checkpoint.
En només 20 minuts sortiràs de dubtes.