BCN PrEP·Point

BCN PrEP·Point és el primer centre comunitari europeu especialitzat en la pastilla preventiva del VIH. Inaugurat el 2017, en un emplaçament annex a BCN Checkpoint, reforça l’aposta de Projecte dels NOMS-Hispanosida per la profilaxi preexposició (PrEP, en les seves sigles en anglès), per reduir significativament la incidència del VIH entre els homes gais, bisexuals, altres homes que tenen sexe amb homes i dones trans.

 

BCN PrEP·Point compta amb unes instal·lacions modernes i acollidores en ple Gaixample de Barcelona. Disposa d’un conjunt de consultes mèdiques i d’un laboratori propi Point of Care que permet obtenir els resultat de determinades anàlisis mèdiques en qüestió de minuts. L’equip que atén els usuaris de BCN PrEP·Point (format per membres de la pròpia comunitat gai) està compost per metges, infermers i altres professionals sanitaris, i és un projecte en col·laboració amb la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i l’Institut Català de la Salut (ICS).

 

Des de la seva obertura, BCN PrEP·Point ha esdevingut un centre de referència sobre la PrEP. Ha estat pioner a l’Estat en acollir estudis d’investigació i implementació sobre la pastilla preventiva del VIH i en oferir assessorament i suport integral a les persones que ja la prenien pel seu compte. Des que, l’1 de novembre de 2019, la PrEP va ser finalment incorporada al nostre sistema de salut, BCN PrEP·Point és un dels centres designats per la Generalitat de Catalunya per prescriure-la i dispensar-la.

BCN PrEP·Point lidera la implementació de la PrEP a nivell estatal pel que fa al nombre d’usuaris.