Què són i com es transmeten?

Saps que podries tenir una ITS encara que no en tinguis cap símptoma?

És important detectar-les i tractar-les precoçment.

Què són?

Les ITS (infeccions de transmissió sexual) són un ampli grup d’infeccions que com indica el seu nom es transmeten de persona a persona durant les relacions sexuals.

Són causades per microbis de diversos tipus com són els virus, bacteris i protozous. Principalment, afecten els òrgans genitals tot i que també es localitzen a d’altres parts del cos com la boca i l’anus.

Per què és important detectar-les i tractar-les?

Hi ha ITS que fins i tot envaeixen el sistema sanguini i limfàtic, poden afectar diferents òrgans vitals i tenir greus conseqüències si no es tracten a més d’augmentar significativament el risc d’infectar-se de VIH.

Com es transmeten?

Es transmeten, sobretot, durant les relacions sexuals sense condó per via oral, anal i vaginal. Hi ha algunes ITS que només es transmeten si hi ha intercanvi de fluids corporals com semen, secrecions uretrals o sang de la persona que presenta la infecció (VIH, hepatitis B i C). N’hi ha d’altres, però, que es transmeten simplement per contacte directe amb les àrees de la pell o les mucoses afectades per la infecció (sífilis, gonorrea, clamídia, herpes genital i condilomes).